رفیق بازی در بازار برنج فعالان اقتصادی، سیاست های ارزی را عامل اتلاف منابع کشور می‌دانند | ارز رانتی پای بابک زنجانی هم به ماجرای بانک آینده و علی انصاری باز شد شمش طلا اولین کالای وارداتی به کشور رشد ۵ هزار تومانی قیمت نقره | گرم نقره به ۱۹۳ هزار تومان رسید پیش‌بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ آبان ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ آبان ۱۴۰۴ مشهد، میزبان بزرگ‌ترین رویداد نمایشگاهی صنعت ساختمان در کشور قیمت خودروهای داخلی و خارجی (۷ آبان ۱۴۰۴) | بازار در وضعیت انتظار جزئیات مصوبات کمیته حمایت از کسب‌وکار اعلام شد شرایط فروش فوری محصول برقی شرکت سایپا اعلام شد | مهلت افتتاح حساب وکالتی تا چه روزی است؟ + لینک ثبت نام عبور میانگین قیمت خانه در تهران از متری ۱۲۹ میلیون تومان | رشد خفیف تورم مسکن در مهرماه ۱۴۰۴ برنامه اصلاحی بانک مرکزی درباره ۵ بانک ناتراز چیست؟ سرانه مصرف انرژی بخش خانگی در ایران، ۳ برابر متوسط جهانی است ظهوریان: نهاد‌های نظارتی به وقوع پول‌شویی در پروژه‌های بانک آینده مشکوک‌اند +فیلم صعود بورس به کانال ۳.۲ میلیونی | گزارش وضعیت بازار سهام (۷ آبان ۱۴۰۴) نرخ دلار در بازار آزاد مشهد چند است؟ (۷ آبان ۱۴۰۴) هر گرم طلا امروز در بازار مشهد چقدر قیمت دارد؟ (۷ آبان ۱۴۰۴) اونس جهانی طلا بار دیگر افزایش یافت (۷ آبان ۱۴۰۴) دلایل افزایش قیمت پوشاک چیست؟ | پوشاک استوک، بلای جان تولیدکنندگان جهش بی‌سابقه قیمت گوشت در بازار | علت چه بود؟ آخرین خبر از ساعت کاری کارکنان دولت (۷ آبان ۱۴۰۴) ساعت ثبت سفارش خرید عرضه‌اولیه امروز اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد تومور تورم در خراسان رضوی | تورم نقطه به نقطه خوراکی‌ها در خراسان رضوی در مهرماه ۱۴۰۴، به  ۶۷.۴ درصد رسید دینار عراق امروز در مشهد چند است؟ (۷ آبان ۱۴۰۴) شنبه منتظر عرضه‌اولیه سهام «پتوسعه» باشید (۱۰ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۷ آبان ۱۴۰۴) | میوه‌های پاییزی چند؟ واردات برق ایران ۳برابر بیشتر از صادرات آن
سرخط خبرها

از مشکلات دستگاه نانینو تا مشکلات نانوایی‌ها در مشهد | نانینو سهمیه آرد نانوا را به دلایل مختلف کم می‌کند+ فیلم

  • کد خبر: ۱۷۶۷۴۱
  • ۰۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۹
  • ۱
از مشکلات دستگاه نانینو تا مشکلات نانوایی‌ها در مشهد | نانینو سهمیه آرد نانوا را به دلایل مختلف کم می‌کند+ فیلم
در بازدید امروز شهرآرانیوز از سطح نانوایی‌های مشهد به همراه تیم بازرسی سازمان جهاد کشاورزی مشهد و بازرسی اصناف، تخلفات و مشکلات نانوایی‌ها و دستگاه نانینو رصد شد.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز، درهفته گذشته نرخ نان به صورت پایلوت در مشهد حدود ۴۰ درصد افزایش پیدا کرد و این به عنوان یکی از خواسته‌های نانوایی‌ها که از سال ۹۹ افزایش قیمت نداشت مطرح بود. با این حال این افزایش قیمت باعث نشده که تخلفات و مشکلات این صنف کاهش پیدا کند و همچنان یک سری معضلات بر سر راه نانوایی‌ها و مردم پابرجاست.

مردم از طرفی به کیفیت پایین نان، گرانفروشی برخی نانوایی ها ، نبود نانوایی در نقاط مختلف شهر که دسترسی را آسان کند گله دارند، نانوایی‌ها هم به هزینه‌های بالا مثل اجاره بها، محدودیت در سهمیه آرد اختصاصی و نبود کارگر ماهر گله دارند. دستگاه‌های نظارتی هم با توجه به اینکه افزایش قیمت نرخ نان دراین شهر اتفاق افتاده توقع کاهش تخلفات و افزایش رعایت بهداشت محیط و کیفیت نان را دارند.

سه نرخی بودن قیمت آرد نانوایی‌ها عامل تخلف

کارشناس بازرسی جهاد کشاورزی مشهد در بازدید امروز شهرآرانیوز از نانوایی های مشهد دراین باره گفت: یکی از دلایل تخلف در بخش نان، سه نرخی بودن قیمت آرد نانوایی‌ها است. خوشبختانه اصلاح قیمت نان که از سال ۹۹ اعلام نشده در خراسان رضوی صورت گرفت، درقیمت قدیم، آرد کیسه سفید ۵۰ هزار تومان، نیمه یارانه‌ای زرد ۶۵ هزار تومان و آزاد هم ۷۰۰ هزار تومان بود. با توجه به اختلاف قیمتی که بین آرد آزاد و یارانه‌ای وجود داشت نانوا برای کسب درامد بیشتر خود به خود وسوسه می‌شود که از میزان آرد، ساعت‌ها و پخت و روز‌های تعطیلی خود بزند و آرد که برایش ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان هر کیسه درآمده در بازار آزاد به فروش برساند که در کشفیات قاچاقی که تا کنون داشتیم به دفعات این اتفاق دیده شده است.

عباس حسن آبادی یادآورشد: این تخلفات به صورت جزئی به این شکل است که نانوا کم فروشی می‌کند و در سطح بالا رنگ کیسه آرد‌ها جابجا می‌شود و زمینه سودجویی را فراهم می‌کند.

ویترین عرضه محصولات به غیر از نان در نانوایی نیاز به مجوز دارد

حسن آبادی افزود: در برخی نانوایی‌ها دیده می‌شود ویترین عرضه سایر محصولات نانی ایجاد می‌شود که علاوه بر اینکه برای ایجاد این ویترین‌ها باید مجوز صورت بگیرد، باید این ویترین از بخش عرضه نان و حتی دستگاه کارت خوان جدا باشد و استفاده شود؛ که شامل گرانفروشی نشود در صورت عدم رعایت این موارد واحد صنفی مشمول ۱۰ میلیون تومان جریمه است.

نانینو سهمیه آرد نانوا را به دلایل مختلف کم می‌کند

حسین خدایی، کارشناس اصناف مشهد در حوزه آرد و نان در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز، در خصوص مشکلات صنف نانوایی‌ها اظهار کرد: خوشبختانه افزایش قیمت نان بعد از سال‌ها اتفاق افتاد و تقریبا بخش عظیمی از مشکلات درآمدی این صنف را تا حدودی حل کرد. مسلما از نانوایی‌ها این توقع می‌رود از یک سری بهانه‌های نبود کارگر و مسائل بهداشتی بکاهند.

به گفته وی، عمده مشکلی که نانوایی‌ها دارند طرح نانینو است. خیلی از نانوایی‌های ما شاید آن سواد کافی که با این نرم افزار کار کنند ندارند و این موضوع باعث می‌شود نانینو به طور هوشمند تشخیص تخلف دهد و آرد اختصاصی به نانوایی را کم کند. این سهمیه که کم می‌شود علاوه بر اینکه به مراتب به درامد نانوا آسیب می‌زند به آن منطقه که توزیع نان صورت می‌گیرد همه آسیب می‌زند.

وی تاکید کرد: در این باره از مسئولان تقاضا داریم این مشکل نانوایی‌ها را حل کنند و کسر سهمیه آرد نانوایی در هر شهری در صورت تایید یک کارگروه انجام شود. که  آیا کاهش سهمیه آرد به آن منطقه شهری آسیب می زند یا نه؟

کسر سهمیه هر نانوایی مساوی شلوغی در آن نانوایی است

کارشناس اصناف مشهد در حوزه آرد و نان در ادامه اضافه کرد: در تابستان تعداد نانی که سامانه نانیو در نظر گرفته که باید پخت شود هم خوانی با تعداد پخت ندارد. ما در تابستان تعداد پخت نانوایی‌ها به دلیل بالا بودن رطوبت آرد در نحوه پخت نان تاثیر می‌گذارد و به همین دلیل برخی نانوایی‌های ما متهم به کم فروشی می‌شوند که به طور هوشمند از میزان آردشان کم می‌شود
وی تاکید کرد: میزان سهمیه نان باید در کارگروه و به طور تخصصی برای هر شهرستان و به دست خود شهرستان تعیین شود تا از کسرسهمیه و بدون کارشناسی جلوگیری شود. کسر سهمیه هر نانوایی مساوی شلوغی در آن نانوایی است.

ایجاد نانوایی در مناطق برخوردار شهر به دلیل گرانی اجاره ملک توجیه ندارد 

وی تاکید کرد: از نانوایی‌ها توقع داریم با توجه به افزایش قیمتی که اتفاق افتاده کیفیت و بهداشت را بیشتر مورد توجه قرار بدهند. اگرچه که  ایجاد نانوایی در مناطق برخوردار شهر به دلیل گرانی اجاره ملک توجیه ندارد و به عنوان یک معضل است، اما نباید به بهانه کم فروشی و گرانفروشی تخلف صورت بگیرد.

معضل کمبود کارگر ماهر در نانوایی‌

به گفته خدایی کمبود کارگر ماهر به خصوص در نانوایی‌ها سنگک پز به یک مشکل برای نانوایی‌ها تبدیل شده از طرفی کارگر حاضر نیست با نرخ تعیین شده که برای هر کیسه آرد مبلغ مشخصی را دریافت کند در این کار مشغول شود وانجام خیلی کار‌ها را مثل مسافرکشی به این شغل ترجیح می‌دهد. کارفرما هم به دلیل هزینه‌های بالا مثل انرژی و اجاره حاضر نیست مبلغی بیشتر از عرف پرداخت کند.
وی افزود: باید دراین بخش کمک شود که کارگر تربیت شده توسط فنی و حرفه‌ای به این بخش وارد شود تا نتیجه آن یک نان با کیفیت حاصل شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
روح الله کیوانلو هستم
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
0
0
سلام آرد من هم از۷۰نابه۶تاوالان هم به من اصلاً آرد نداردن بخاطر اینکه من بیست و پنجم آمار میدادم اما نانینو از پنجم محاسبه میکنه
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->