توقف بیش از ۱۵۰ مورد تغییر کاربری غیر مجاز در اراضی کشاورزی مشهد تغییرات دلاری حداقل دستمزد در ایران در ۱۴ سال اخیر | کاهش ۵۰ درصدی حداقل دستمزد در برابر دلاری + نمودار قیمت طلا به اوج رسید | تهدیدات تجاری ترامپ فلز زرد را دوباره گران کرد (۸ فروردین ۱۴۰۴) امکان خرید ۱۰ متر مسکن با وام جدید ۱.۳ میلیاردی جدیدترین قیمت خودرو‌های پرفروش خارجی و مونتاژی در سال جدید (۷ فروردین ۱۴۰۴) + جدول قیمت پرفروش‌ترین خودرو‌های داخلی در سال جدید چقدر شد؟ (۷ فروردین ۱۴۰۴) خودرو‌های وارداتی با دلار بیش از ۳۰۰ هزار تومان در بازار معامله می‌شوند نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای اعلام شد سکه در آستانه ۱۰۰ میلیونی شدن (۷ فروردین ۱۴۰۴) امکان دریافت طلای آنلاین از بانک فراهم شد اوج گیری دوباره قیمت طلا در مشهد (۷ فروردین ۱۴۰۴) + جزئیات قیمت قیمت ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۷ فروردین ۱۴۰۴) | صعود دوباره طلا به کانال ۸ میلیون تومان اثر افزایش مزد ۱۴۰۴ با تورم قبل از تحویل سال خنثی شد قیمت عمده‌فروشی میوه و صیفی‌جات در مشهد اعلام شد (۷ فروردین ۱۴۰۴) | گوجه‌فرنگی ۱۵ تا ۶۰ هزار تومان گزارش آماری فعالیت‌های معاونت زیارت و گردشگری شهرداری مشهد در استقبال از زائران نوروز ۱۴۰۴ ایران زیباست | نقش رستم - مرودشت تخلفات مکرر ۱۱ واحد صنفی را پلمب کرد | استرداد ۹۶۲ میلیون تومان به دلیل تخلفات واحد‌های صنفی به زائران در مشهد تکذیب ادعای هک سامانه‌های بانک سپه طلا و سکه امروز در مشهد چقدر قیمت خورد؟ (۶ فروردین ۱۴۰۴) وزیر جهاد کشاورزی خبر داد: کاهش ۲.۳ درصدی تورم قیمت مواد غذایی تقابل بورس با دلار ۱۰۰ هزار تومانی | رشد ۲۵ هزار واحدی شاخص بورس در دومین روز کاری سال جدید (۶ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۶ فروردین ۱۴۰۴) | سکه در کانال ۹۷ میلیون تومان کشف ۱۰۰ بطری زعفران مایع تقلبی در مشهد | سودجویی از طلای سرخ با رنگ‌های مصنوعی قیمت عمده‌فروشی امروز میوه در مشهد (۶ فروردین ۱۴۰۴) | هندوانه گران شد استاندار خراسان رضوی سرمایه‌گذاری و دیپلماسی اقتصادی را اولویت‌ استان عنوان کرد + فیلم تمهیدات ویژه شهرداری مشهد برای اسکان زائران در روز‌های بارانی عیدی بورس به بورس بازان | بورس در اولین روز کاری سال جدید ۳۰ هزار واحد سبزپوش شد (۵ فروردین ۱۴۰۴) قیمت محصولات ایران‌خودرو در اولین روز کاری ۱۴۰۴ اعلام شد | افزایش شدید قیمت‌ها در بازار + جدول بانک مرکزی از پیگیری مشارکت مردم برای سرمایه‌گذاری ارزی و ریالی در طرح‌های ملی در سال ۱۴۰۴ خبرداد
سرخط خبرها

از مشکلات دستگاه نانینو تا مشکلات نانوایی‌ها در مشهد | نانینو سهمیه آرد نانوا را به دلایل مختلف کم می‌کند+ فیلم

  • کد خبر: ۱۷۶۷۴۱
  • ۰۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۹
  • ۱
از مشکلات دستگاه نانینو تا مشکلات نانوایی‌ها در مشهد | نانینو سهمیه آرد نانوا را به دلایل مختلف کم می‌کند+ فیلم
در بازدید امروز شهرآرانیوز از سطح نانوایی‌های مشهد به همراه تیم بازرسی سازمان جهاد کشاورزی مشهد و بازرسی اصناف، تخلفات و مشکلات نانوایی‌ها و دستگاه نانینو رصد شد.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز، درهفته گذشته نرخ نان به صورت پایلوت در مشهد حدود ۴۰ درصد افزایش پیدا کرد و این به عنوان یکی از خواسته‌های نانوایی‌ها که از سال ۹۹ افزایش قیمت نداشت مطرح بود. با این حال این افزایش قیمت باعث نشده که تخلفات و مشکلات این صنف کاهش پیدا کند و همچنان یک سری معضلات بر سر راه نانوایی‌ها و مردم پابرجاست.

مردم از طرفی به کیفیت پایین نان، گرانفروشی برخی نانوایی ها ، نبود نانوایی در نقاط مختلف شهر که دسترسی را آسان کند گله دارند، نانوایی‌ها هم به هزینه‌های بالا مثل اجاره بها، محدودیت در سهمیه آرد اختصاصی و نبود کارگر ماهر گله دارند. دستگاه‌های نظارتی هم با توجه به اینکه افزایش قیمت نرخ نان دراین شهر اتفاق افتاده توقع کاهش تخلفات و افزایش رعایت بهداشت محیط و کیفیت نان را دارند.

سه نرخی بودن قیمت آرد نانوایی‌ها عامل تخلف

کارشناس بازرسی جهاد کشاورزی مشهد در بازدید امروز شهرآرانیوز از نانوایی های مشهد دراین باره گفت: یکی از دلایل تخلف در بخش نان، سه نرخی بودن قیمت آرد نانوایی‌ها است. خوشبختانه اصلاح قیمت نان که از سال ۹۹ اعلام نشده در خراسان رضوی صورت گرفت، درقیمت قدیم، آرد کیسه سفید ۵۰ هزار تومان، نیمه یارانه‌ای زرد ۶۵ هزار تومان و آزاد هم ۷۰۰ هزار تومان بود. با توجه به اختلاف قیمتی که بین آرد آزاد و یارانه‌ای وجود داشت نانوا برای کسب درامد بیشتر خود به خود وسوسه می‌شود که از میزان آرد، ساعت‌ها و پخت و روز‌های تعطیلی خود بزند و آرد که برایش ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان هر کیسه درآمده در بازار آزاد به فروش برساند که در کشفیات قاچاقی که تا کنون داشتیم به دفعات این اتفاق دیده شده است.

عباس حسن آبادی یادآورشد: این تخلفات به صورت جزئی به این شکل است که نانوا کم فروشی می‌کند و در سطح بالا رنگ کیسه آرد‌ها جابجا می‌شود و زمینه سودجویی را فراهم می‌کند.

ویترین عرضه محصولات به غیر از نان در نانوایی نیاز به مجوز دارد

حسن آبادی افزود: در برخی نانوایی‌ها دیده می‌شود ویترین عرضه سایر محصولات نانی ایجاد می‌شود که علاوه بر اینکه برای ایجاد این ویترین‌ها باید مجوز صورت بگیرد، باید این ویترین از بخش عرضه نان و حتی دستگاه کارت خوان جدا باشد و استفاده شود؛ که شامل گرانفروشی نشود در صورت عدم رعایت این موارد واحد صنفی مشمول ۱۰ میلیون تومان جریمه است.

نانینو سهمیه آرد نانوا را به دلایل مختلف کم می‌کند

حسین خدایی، کارشناس اصناف مشهد در حوزه آرد و نان در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز، در خصوص مشکلات صنف نانوایی‌ها اظهار کرد: خوشبختانه افزایش قیمت نان بعد از سال‌ها اتفاق افتاد و تقریبا بخش عظیمی از مشکلات درآمدی این صنف را تا حدودی حل کرد. مسلما از نانوایی‌ها این توقع می‌رود از یک سری بهانه‌های نبود کارگر و مسائل بهداشتی بکاهند.

به گفته وی، عمده مشکلی که نانوایی‌ها دارند طرح نانینو است. خیلی از نانوایی‌های ما شاید آن سواد کافی که با این نرم افزار کار کنند ندارند و این موضوع باعث می‌شود نانینو به طور هوشمند تشخیص تخلف دهد و آرد اختصاصی به نانوایی را کم کند. این سهمیه که کم می‌شود علاوه بر اینکه به مراتب به درامد نانوا آسیب می‌زند به آن منطقه که توزیع نان صورت می‌گیرد همه آسیب می‌زند.

وی تاکید کرد: در این باره از مسئولان تقاضا داریم این مشکل نانوایی‌ها را حل کنند و کسر سهمیه آرد نانوایی در هر شهری در صورت تایید یک کارگروه انجام شود. که  آیا کاهش سهمیه آرد به آن منطقه شهری آسیب می زند یا نه؟

کسر سهمیه هر نانوایی مساوی شلوغی در آن نانوایی است

کارشناس اصناف مشهد در حوزه آرد و نان در ادامه اضافه کرد: در تابستان تعداد نانی که سامانه نانیو در نظر گرفته که باید پخت شود هم خوانی با تعداد پخت ندارد. ما در تابستان تعداد پخت نانوایی‌ها به دلیل بالا بودن رطوبت آرد در نحوه پخت نان تاثیر می‌گذارد و به همین دلیل برخی نانوایی‌های ما متهم به کم فروشی می‌شوند که به طور هوشمند از میزان آردشان کم می‌شود
وی تاکید کرد: میزان سهمیه نان باید در کارگروه و به طور تخصصی برای هر شهرستان و به دست خود شهرستان تعیین شود تا از کسرسهمیه و بدون کارشناسی جلوگیری شود. کسر سهمیه هر نانوایی مساوی شلوغی در آن نانوایی است.

ایجاد نانوایی در مناطق برخوردار شهر به دلیل گرانی اجاره ملک توجیه ندارد 

وی تاکید کرد: از نانوایی‌ها توقع داریم با توجه به افزایش قیمتی که اتفاق افتاده کیفیت و بهداشت را بیشتر مورد توجه قرار بدهند. اگرچه که  ایجاد نانوایی در مناطق برخوردار شهر به دلیل گرانی اجاره ملک توجیه ندارد و به عنوان یک معضل است، اما نباید به بهانه کم فروشی و گرانفروشی تخلف صورت بگیرد.

معضل کمبود کارگر ماهر در نانوایی‌

به گفته خدایی کمبود کارگر ماهر به خصوص در نانوایی‌ها سنگک پز به یک مشکل برای نانوایی‌ها تبدیل شده از طرفی کارگر حاضر نیست با نرخ تعیین شده که برای هر کیسه آرد مبلغ مشخصی را دریافت کند در این کار مشغول شود وانجام خیلی کار‌ها را مثل مسافرکشی به این شغل ترجیح می‌دهد. کارفرما هم به دلیل هزینه‌های بالا مثل انرژی و اجاره حاضر نیست مبلغی بیشتر از عرف پرداخت کند.
وی افزود: باید دراین بخش کمک شود که کارگر تربیت شده توسط فنی و حرفه‌ای به این بخش وارد شود تا نتیجه آن یک نان با کیفیت حاصل شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
روح الله کیوانلو هستم
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۳۰
0
0
سلام آرد من هم از۷۰نابه۶تاوالان هم به من اصلاً آرد نداردن بخاطر اینکه من بیست و پنجم آمار میدادم اما نانینو از پنجم محاسبه میکنه
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->